Mat och nöje

Härproducerat - för ögat, hjärtat och smaklökarna

Vår rika natur och Säby Smakrikes mathantverk ger sin egen prägel på det vi serverar. Det är inte utan stolthet vi myntat begreppet "härproducerat". 

Menyerna inspireras av säsongens smaker och köket använder sig gärna av viltkött, kantareller och bär från våra egna skogar samt kräftor från våra egna sjöar.

Vi använder rotfrukter, örter och grönsaker från våra egna fält och bakar pajer på äpple från vår egen trädgård. Inom Smakriket Säby lokalproduceras öl, äppelmust, saft, sylt, marmelad, gelé, juice, cider, kallpressad rapsolja, kryddad snaps och vår svenska "calvados" Pomme de Vie.

Vår matfilosofi har alltid varit att matlagning ska genomsyras av omtanke och kvalitet. Våra gäster avnjuter de bästa råvarorna tillagade med omsorg och passion och våra middagsdrycker är noga utvalda för att förstärka helhetsupplevelsen. Vi gläder oss åt DN Hotellpatrullens recension: "Köket infriar höga ambitioner med en smakfullt komponerad och proffsigt serverad fyrarättersmeny. Serveringspersonalen är inte bara påläst utan genuint kunnig, vi lär oss mycket om både druvsorter och lyckade smakkombinationer."

säby kök
Härproducerat herrgårdskök-
en upplevelse för gom och själ!
saby vinforslag
saby dessert
varmdo branneri calvadoskällare

En unik smakupplevelse

På Säby Säteri får ni den unika möjligheten att förgylla vistelsen med provningar av eget öl, cider, must, svenska "calvados" Pomme de Vie och snaps. 

Boka gärna en visning och provning hos våra lokala mat- och dryckeshantverkare inom Smakriket Säby och avnjuta en härlig och lärorik upplevelse. Ni kan också starta kvällen med ett besökt till vår calvadoskällare där Pomme de Vie lagras på de finaste svenska och franska ekfaten och avrunda kvällen i baren där ni kan lära er mer om öltillverkning under en varm och gemytlig stämning.